opleiding tot psychiater bij emergis

Zoek jij een opleidingsplek psychiatrie? Een werkplek waar de lijnen kort zijn en er volop ruimte is voor professionele én persoonlijke ontwikkeling? Kies dan voor de opleiding tot psychiater bij Emergis in Zeeland.

"Er is veel keuzevrijheid en vanuit de opleiding wordt continue meegedacht in hoe jij je wil vormen als psychiater. Er wordt echt geïnvesteerd in jou als persoon."

Jouw opleiding

Het opleidingstraject bestaat uit een brede generalistische opleiding van 4,5 jaar. Kinder -en jeugdpsychiatrie en ouderenpsychiatrie zijn onderdeel van de levensloopbrede opleiding en deze stages kunnen bij ons worden gedaan.  Daarnaast kun je je specialiseren in het profiel volwassenenpsychiatrie en streven we er naar om in de toekomst ook de profielopleiding kinder -en jeugdpsychiatrie en ouderenpsychiatrie aan te kunnen bieden.

De opleiding is onder andere gericht op het ontwikkelen van de volgende competenties:

  • Psychotherapeutische vaardigheden;
  • Kennis over problematiek van alle leeftijdscategorieën;
  • Diagnostiek en behandeling van een grote verscheidenheid aan stoornissen;
  • Levensloopleren;
  • Ethisch reflecteren en handelen;
  • Slim inzetten van moderne technologieën.
Jouw ontwikkeling

De opleiding begint vaak met een stage in de acute psychiatrie. We streven ernaar dat je in de eerste twee jaar ook alle verplichte stages in de ouderenpsychiatrie, kinder- en jeugdpsychiatrie en ziekenhuispsychiatrie af kunt ronden zodat je je in het tweede deel van de opleiding meer kunt richten op specifieke interessegebieden. Dit kan bijvoorbeeld zijn binnen de sociale psychiatrie, eetstoornissen (TOP GGz), beleidspsychiatrie of andere interessegebieden. 

Je krijgt ruimte tijdens je opleiding voor wetenschappelijke activiteiten en sociaal maatschappelijke stage(s). De weg om psychiater te worden is individueel van aard en daar waar mogelijk sluiten we zoveel mogelijk aan op de door jou reeds verworven competenties. Je krijgt voldoende ruimte om je optimaal te ontwikkelen, ook in je eigen interessegebieden, waarbij wij zorgen voor het juiste ontwikkelingsklimaat en de juiste randvoorwaarden. Ook na het afronden van je opleiding kun je rekenen op onze ondersteuning bij jouw verdere ontwikkeling als psychiater bij ons.

Word jij onze nieuwe aios?

Heb je interesse in een opleidingsplek psychiatrie bij Emergis en wil je graag eens sfeer komen proeven in onze organisatie? Dan nodigen we je van harte uit voor een vrijblijvende kennismaking met onze opleider Martin Sielk. 

We geven je een rondleiding door onze organisatie en proberen ook een ontmoeting voor je te organiseren met één van onze huidige aiossen. Zij kunnen je alles vertellen over het werken en leren bij Emergis en over Zeeland! 

groep

Interesse?

Lees alle informatie over de A-opleiding bij Emergis én de ervaringen van andere aiossen in onze brochure!

Martin Sielk, opleider

Kom vrijblijvend kennismaken!

Ben je benieuwd naar de verschillende werkplekken op één van onze vijftig locaties, wil je jezelf opleiden en ontwikkelen in de mentale gezondheidszorg? Stuur een e-mail naar dr. Martin Sielk, A-opleider via sielk@emergis.nl. Of neem contact op met ons opleidingssecretariaat via het telefoonnummer 0113 26 71 02 of e-mailadres a-opleiding@emergis.nl.