Verpleegkundig specialisten

Ben je HBO-verpleegkundige (BIG-geregistreerd), heb je minimaal twee jaar werkervaring in de ggz én heb je de ambitie om zelfstandig cliënten te behandelen? Dan kun je bij Emergis de opleiding tot verpleegkundig specialist in de ggz volgen. 

"Door te blijven opleiden en ontwikkelen, blijf je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten. Het houdt je als behandelaar scherp én helpt je jezelf verder te ontwikkelen."

GZ-psycholoog
Jouw opleiding

Als verpleegkundig specialist ggz ben je expert in het vakgebied ggz verpleegkunde. Je functioneert als regiebehandelaar in de individuele behandeling van de patiënt. Daarnaast werk je als praktijkonderzoeker, innovator en coach.  

Gedurende de driejarige opleiding werk je op minimaal drie verschillende werkplekken binnen Emergis. Wij zijn een grote organisatie en dat biedt veel voordelen. Zo heb je de mogelijkheid om zowel klinisch als ambulant te werken, met jongere en oudere patiënten en zowel binnen de basis ggz als de specialistische ggz.  Binnen je werk is er voldoende ruimte voor individuele invulling en het nemen van eigen initiatief. Eén dag per week volg je theoretisch onderwijs bij GGZ-VS in Utrecht. 

Centraal in de opleiding staan:

  • Klinisch redeneren en handelen ten behoeve van jouw rol als zelfstandig bevoegd behandelaar
  • Wetenschappelijke kennis en onderzoek als onderbouwing van het klinisch handelen en redeneren
  • Innovatie en implementatie van ontwikkelde kennis en expertise
Jouw ontwikkeling

Je leert om in complexe zorgsituaties als regiebehandelaar gegevens te verzamelen, klinisch te redeneren en binnen verschillende specialisatiegebieden de diagnose te stellen, een behandelplan op te zetten en daarnaar te handelen. Jouw handelen en redeneren is gebaseerd op wetenschappelijke evidentie of best practice en ervaringskennis. Omdat je als verpleegkundig specialist ook medicijnen mag voorschrijven, komt de toepassing van farmacotherapie bij verschillende aandoeningen aan bod. Tot slot is er aandacht voor persoonlijk leiderschap en het coachen en onderwijzen van collega-zorgverleners.

Tina Matthys

Kom vrijblijvend kennismaken!

Ben je benieuwd naar de verschillende werkplekken op één van onze vijftig locaties, wil je jezelf opleiden en ontwikkelen in de mentale gezondheidszorg? Neem voor meer informatie contact op met Tina Matthys, V-opleider via 0113 26 77 90 of 06 22 15 20 39 of via t.matthys@emergis.nl