Jacqueline

Arts in opleiding tot specialist

Begonnen als ANIOS en inmiddels derdejaars AIOS, heeft Jacqueline Lu al heel wat ervaring opgedaan binnen Emergis. “Al vanaf het begin voelde het hier aan als een warm bad en zo voel ik het nog steeds. Het is echt bijzonder zoals er hier met je wordt meegedacht in hoe jij de opleiding wil vormgeven”. 

“Als ANIOS ben ik begonnen op de High & Intensive Care”, vertelt de gedreven Rotterdamse. “Ik wist toen al dat ik hier de opleiding zou gaan doen. Inmiddels heb ik ook gewerkt bij Emergis ouderenpsychiatrie, de HIC bij Emergis kind & jeugd en het AMBIT team. Momenteel doe ik een externe stage op de POP-poli van het Erasmus MC."

Onderzoek
"Via via kwam ik in contact met Eline Poels, psychiater en onderzoeker bij het Erasmus MC en gespecialiseerd in zwangerschapspsychiatrie. Eline is gepromoveerd op het onderwerp ‘Lithiumgebruik tijdens de zwangerschap’ en zo ben ik gestart met mijn onderzoek naar de associatie tussen het moment van opstarten van lithium en remissie in vrouwen met een Postpartum Psychose. Hier zijn hele mooie resultaten uitgekomen. 
Inmiddels werk ik op de POP-poli en dat maakt het verhaal wel helemaal af, waar ik eerst alle cijfers en data heb onderzocht, zie ik nu ook de vrouwen achter deze cijfers. 

Zeewier en oesters
Al met al ben ik echt heel tevreden over het verloop van mijn opleiding tot nu toe. Er is veel keuzevrijheid en vanuit de opleiding wordt continue meegedacht in hoe jij je wil vormen als psychiater. Er wordt echt geïnvesteerd in jou als persoon. 

Ik woon nog steeds in Rotterdam maar Zeeland is inmiddels een speciale plek geworden. Buiten de opleiding doen we met de andere aiossen leuke dingen. Ik heb Dishoek (Walcheren) ontdekt waar we in de zomer lekker vertoeven na het werk. Ik heb zelfs al zeewier geplukt en oesters geraapt!"