Ben jij als GZ-psycholoog met een aantal jaar ervaring toe aan een volgende stap? Dan kun je bij Emergis opgeleid worden tot Klinisch psycholoog volwassenen & ouderen (V&O). 

"Door te blijven opleiden en ontwikkelen, blijf je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten. Het houdt je als behandelaar scherp én helpt je jezelf verder te ontwikkelen."

GZ-psycholoog
Jouw opleiding

Als GZ-psycholoog in opleiding tot Klinisch psycholoog (GIOS) zal je gedurende jouw opleiding op verschillende afdelingen praktijkervaring opdoen binnen volwassenen & ouderen ggz die voldoen aan de gestelde eisen. 

Je wordt als klinisch psycholoog opgeleid tot deskundige in de mentale gezondheidszorg. Je raakt gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van mensen met complexe psychische en/of psychosomatische problematiek. Je bent als klinisch psycholoog in staat tot het zelfstandig opzetten, uitvoeren en evalueren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en legt daarbij de verbinding tussen de klinische praktijk en de wetenschap. Je leert leiding te geven aan professionals. Tevens geef je werkbegeleiding en supervisie aan aankomende professionals. 

Als specialist ben je inzetbaar in veel verschillende werkgebieden. Emergis als praktijkopleidingsplaats bepaalt in belangrijke mate het specifieke expertisegebied van de klinisch psycholoog binnen Emergis. 

Jouw ontwikkeling

De specialistische opleiding tot klinisch psycholoog is een praktijkgerichte opleiding en duurt 4 jaar. Het cursorische deel van de opleiding wordt verzorgd door  de RINO groep in Utrecht. Je doet praktijkervaring op binnen Emergis onder persoonlijke begeleiding en supervisie van ervaren klinisch psychologen in de praktijk bij Emergis. 

Het praktijkopleidingsprogramma bestaat uit vier pijlers namelijk psychodiagnostiek, behandeling waaronder psychotherapie, wetenschappelijk onderzoek en management. De beroepsidentiteit en de integratie van de pijlers zijn de rode lijn in de opleiding.

De opleiding valt onder verantwoordelijkheid van de hoofdopleider van de RINO groep. Meer informatie hierover vind je op: www.rinogroep.nl.

Jouw profiel

Werk jij mee aan onze droom? Een goed mentale gezondheid voor iedereen! 

  • Je bent GZ-psycholoog met een geldige BIG-registratie met tenminste twee jaar ervaring als GZ-psycholoog.
  • Je hebt interesse en bent gemotiveerd om goed wetenschappelijk onderzoek uit te zetten. 
  • Je hebt affiniteit met management, beleid en organisatie en hebt de ambitie om een leidinggevende positie in de zorg in te nemen
  • Je bent een enthousiaste GZ-psycholoog die stressbestendig is en het een uitdaging vindt om onder andere op verschillende afdelingen van Emergis te werken. 
  • Empathisch en reflectief vermogen, een ondernemende en lerende werkhouding, collegialiteit, en flexibiliteit zijn essentieel van wege de intensieve combinatie van werken en leren.
  • Je bent in staat goed zelfstandig te werken, maar je kan je eveneens goed integreren in een team om zodoende samen de meest passende zorg vorm geven.
  • Plannen en organiseren zijn jouw tweede natuur.
  • We verwachten dat mensen 32-36 uur werkzaam zijn inclusief het onderwijs. Daarnaast investeer je eigen tijd in zelfstudie.
  • Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Kom vrijblijvend kennismaken!

Wil je meer informatie over de opleiding tot Klinisch psycholoog? Neem contact op met Ils de Ost, P-opleider via deost@emergis.nl. Of neem contact op met het opleidingssecretariaat via 0113 26 73 20 of p-opleidingen@emergis.nl